What: unexpected ending
Who: Nando and Bruno
Where: Porto Venere
When: four summers ago
Why: you are what you are, not what you do

courtesy of paesionline.it

 

Dinner time, summer evening: Nando is sipping his wine and is on the fence, not knowing what to do. He is sitting alone at that table and you cannot drink wine all alone: life is too short to drink good white wine alone, you need to share it to enjoy completely.
While Nando is pondering on that bottle of wine on his table, something mind off him: sounds like talking coming from a table a bit closer.
Nando takes his decision and stands up approaching that table, while reaching it, he hears the name of a musician he likes a lot:
“I have got this bottle, I would like to share it with you, what do you think?”(Nando to the guys).
And soon that evening starts being another evening, ‘cause they sit together and drink together and joy is spreading around them all.

Today is another sunny day. The ideal time to go and swim. The usual access to the little beach, that morning is cluttered with obstacles. A lot of people is forming a long line allowing impossible to get the beach. A lot of hands up wielding mobiles as swords, ready to click!
An obscured-windows black car is slowly approaching. Car door opens, a man gets down and the sound of his voice advances his body:
“Nando, hey there!”
Nando opens up your mouth into a sincere and happy smile.
Suddenly those hands full with mobiles turn to Nando, that is waiting to go to the sea, wearing a beach towel on his shoulder, trying to understand what is going on.
Then all the noises restart with their rhythm.
There is an external to shoot and Porto Venere will be one of Mastechef 5 set.

PS: Nando is Ferdinando Torriero, super webmaster, owner and founder of www.oggisposa.it, a web site I work with as copywriter and wedding planner.

Bruno is Bruno Barbieri, super stars chef, owner and founder of Fourghetti, Boulogne.

I collect this story two Wednesdays ago, during a chatting time with Nando.
This story is about amusement and knowing people beyond a label. When you are in, you do not need what the guys you are speaking at are doing to live. You just need to have happy heart and freshness of white wine.

(Nando e Bruno – un giorno nella vita di una wedding planner

Questa storia deve essere raccontata.

Protagonisti: Nando e Bruno
Location: Porto Venere
Quando: qualche estate fa

A cena, quella sera, Nando centellinava la sua caraffa di vino, indeciso sul da farsi. Era solo e da soli non si beve bene il vino, quel vino bianco che, quando si è in tanti, fa più sangue, più allegria, perché si può condividere. Mentre medita su quella bottiglia, qualcosa lo distrae. Il vociare dei commensali di un tavolo poco più in là. Parlano di luci e di musica. Nando prende la sua decisione. Si alza e, mentre si avvicina a quella tavolata briosa, sente il nome di quel musicista che a lui piace tanto e dice: ” Ho questa bottiglia di vino e mi piace la musica di cui parlate. Che ne dite? Ce la beviamo insieme?”.
E la serata prende un’altra veste: risate, allegria e vino.

È giorno fatto. L’ora di un bagno in una cornice poetica e d’incanto. Ma la spiaggetta di Nando è ostruita da transenne e ci sono tanti che sbarrano la strada al piccolo porticciolo di Porto Venere e hanno le macchine fotografiche e brandiscono cellulari come spade, pronte a scattare. Lì, una macchia nera, dai vetri altrettanto neri e oscurati, si fa strada. La portiera di apre e scende un uomo e il suono della sua voce ne anticipa il corpo: “Nando, ehilà!”. Nando si apre in un sorriso sincero e contento. E di colpo quelle mani piene di telefonini lo cercano mentre il suo telo da mare è ancora sulle spalle e Nando cerca di capire cosa stia succedendo.

Poi i rumori prendono il ritmo interrotto. C’è un ‘esterna da girare. Una di quelle di Masterchef 5.

PS: Nando è Ferdinando Torriero, pluri webmaster e fondatore del portale oggisposa.it, con il quale collaboro come wedding planner e copywriter.
Bruno è Bruno Barbieri, chef pluristellato e patron di Fourghetti.

Quando il divertimento è sincero non hai bisogno di chiedere al tuo commensale cosa faccia, per saper chi è. Basta l’allegrezza del cuore e la freschezza del vino bianco.)